Volg het verhaal van Thijmen & Mees

WO 06/02/19 Huurkarten
Volg het verhaal van Thijmen & Mees

thijmen en mees gingen Van leek naar pro!

Heel wat mensen stellen zich weleens de vraag: "hoe kom je met karten in aanraking?" of "hoe kan je snel doorgroeien?"
Om deze vragen goed te beantwoorden, konden we ze best stellen aan de mama van Thijmen en Mees, die dit groeitraject in 2018 helemaal doorliep met haar kids... Op slechts 1 jaar tijd gingen Kims' kinderen van 'een eerste kennismaking met karten' naar 'trainen met hun eigen kart'! Lees hier hun verhaal.

Liefde voor auto's en racen...

Thijmen en Mees krijgen met de paplepel de liefde voor auto's en de racesport ingegoten. Opa en papa werken in de automotive en van kleins af aan kijken ze naar formule 1. Mooie snelle auto's daar houden ze van, om naar te kijken, maar nog meer om erin te rijden.

Eerste keer smaakte naar meer

Mees was nog net 5 jaar en Thijmen bijna 7 jaar, toen de peettante van Mees had geregeld dat ze in Antwerpen konden kennismaken met karten. Dat smaakte meteen naar meer. Vanaf dan hadden ze de mond vol van karting en grepen de jongens elke kans aan om te rijden. Helaas kon dat niet op veel plaatsen, want de jongens waren te klein of te jong om te kunnen karten. Of de kartbaan is te ver weg. Na wat zoekwerk kwamen we al snel op de website van karting Genk terecht, net over de grens en qua afstand dus goed te doen. 

Kids Race School & clubhouse

Thijmen en Mees waren laaiend enthousiast toen ze hoorden dat we hun hadden ingeschreven voor de kids race school. Deze kartopleiding was ook gewoonweg te gek. Begeleider Patrick was uitstekend met de kinderen en legt alles duidelijk uit aan de kinderen. Daarnaast verliepen de praktijkoefeningen op een superveilige manier en werd er geoefend om hun eerste clubhouse race mee te rijden. Na de kidsschool willen ze gelijk deelnemen aan de clubhouse race. Mees wordt zijn eerste race gelijk derde en Thijmen vijfde. Dat vonden ze natuurlijk cool en we waren supertrots op hen.

Karten ook iets voor jouw kind? Alle info over de kids race school vind je hier

    

De volgende stap

Leuk die funkarts, maar beide jongens hadden natuurlijk allang gezien dat de karts op het pro circuit veel sneller gaan en dat daar niet alleen door grote mensen op gereden wordt. Het duurde welgeteld 2 clubhouse races voor de volgende stap. In de herfstvakantie hebben ze samen de advanced race school bij Karting Genk gevolgd. Ze gingen dan onder begeleiding van coach Edgar de baan op. De reactie van Thijmen en Mees? "Dit is nog vetter!!!!", "Hoe kunnen we ook wedstrijden gaan rijden?", Thijmen en Mees enthousiast, papa enthousiast en Edgar liet blijken dat de jongens het best goed deden.

Voetbal? Neen, liever karten...

We kregen een uitnodiging om eens achter de schermen mee te kijken, tijdens een echte professionele wedstrijd bij Karting Genk. Hier moesten we natuurlijk geen twee keer over nadenken. De papa van Thijmen en Mees sprak daar met een zeer enthousiaste papa van 2 rijdertjes uit het GKS team. Onze jongens keken echt hun ogen uit, bestookte Edgar met heel wat vragen en liepen vooral rond met een smile van oor tot oor.

Ja dit is wat ze zouden willen doen!!! Voetbal? Neen, toch liever karten...

Eigen kart

    

Na een aantal gesprekken met GKS, kregen Thijmen en Mees in december 2018 hun eigen kart van ons. Mees in de micro en Thijmen in de mini. Elke woensdag staan ze te popelen om naar het circuit te gaan. Vanaf 5 januari werd het nog leuker, want vanaf toen hadden ze zelfs een gepersonaliseerde eigen helm! De bedoeling is om de eerste maanden kilometers te maken op het circuit en te kijken hoe het verder gaat. Dit jaar wordt een echt 'trainjaar', om hun klaar te stomen voor hun eerste echte professionele wedstrijd. Tot die tijd naast het karten nog de voetbalkleren aan.

To be continued...

Blijf op de hoogte over de ups, downs en verhalen van Thijmen en Mees.