Even voorstellen... GKS teammanager Edgar!

DO 25/02/21
Even voorstellen... GKS teammanager Edgar!

Vorige maand vertelde trackmanager Dave over zijn functie en deze maand is Edgar aan de beurt. Edgar is teammanager van het GKS team. Hij is 30 jaar, woont in Rosmalen en is afgelopen jaar getrouwd met zijn vrouw Minou. Zijn vrije tijd brengt hij graag door met vrienden en familie. Benieuwd naar waar hij zich vooral mee bezig houdt als teammanager van het huisteam van Karting Genk? Je leest het hier!

Hoe ben je bij Karting Genk terecht gekomen?

"Toen ik 12 jaar oud was ben ik zelf begonnen met karten en dit heb ik tot mijn 22ste gedaan. In die periode heb ik altijd bij het GKS team gereden. 2011 was mijn succesvolste jaar met het BNL Vice Kampioenshap in de SeniorMax dankzij diverse overwinningen en pole-posities dat seizoen.  Daarnaast ben ik in 2007 als jobstudent bij de huurkarts gaan werken waarna mij taken zich al snel uitbreide. Na mijn studie economie heeft het karten mij toch niet los kunnen laten en ben ik in 2015 aan de slag gegaan als teammanager. Eigenlijk is het een beetje een uit de hand gelopen hobby waar ik mijn beroep van heb kunnen maken!"

Hoe ziet een werkdag er voor jou uit?

"Afwisseling typeert mijn werkdagen. Iedere dag is anders en mijn werkzaamheden zijn vrij uiteenlopend. Als teammanager zorg ik ervoor dat alles geregeld wordt voor het team. Daarnaast heb ik veel contact met de klanten en relaties van het team. Ik ben regelmatig technisch met de karts bezig en doe verschillende dingen voor het onderhoud. Ook begeleid ik veel piloten en geef ik les. Tijdens raceweekenden hou ik me bezig met de coaching van de rijders en ondersteun ik hen waar ik kan, daarnaast ben ik dan ook het aanspreekpunt voor alles en iedereen."

Wat geeft jou de meeste energie in je werk?

"Dat zijn toch wel de wedstrijden. De wedstrijden zijn het moment waarop je resultaat van je werk ziet. Het komt dan echt aan op het teamwork; samen met onze rijders, monteurs en begeleiders ga je voor het beste resultaat. Het is een uitdaging om iedere wedstrijd weer beter te zijn dan die ervoor en het geeft een kick als dit lukt. Ook zijn dit mooie meetmomenten om te kijken waar je staat ten opzichte van de concurrentie. Ik hoop ook van harte dat we het komende seizoen weer van een mooi aantal wedstrijden mogen genieten en kunnen laten zien wat we in huis hebben!"

En wat zijn de uitdagingen?

"Zoals gezegd is het een uitdaging om te zorgen dat je ieder raceweekend weer beter bent dan het weekend ervoor. Dit lukt uiteraard niet altijd, maar het is mijn verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat iedere piloot optimaal kan presteren. Ik probeer dus te zorgen dat de omstandigheden optimaal zijn voor de piloten, mechaniekers en alle andere mensen binnen het team. Daarnaast zou ik mijzelf graag willen ontwikkelen zodat ik onze mannen van de motoren nog beter kan bijstaan."

Wat is het mooist behaalde resultaat in je werk?

"Iedere overwinning en ieder kampioenschap is natuurlijk mooi, dat is toch een beloning voor je harde werk. Ondanks dat 2020 een beperkt seizoen was hebben we ons weer goed laten zien.  In de BNL’s en Eurotrophies waren er overwinningen van Micro tot DD2. Een ander resultaat dat me toch wel het meest bij is gebleven is de Rotax Max Challenge International Trophy in 2019. Deze grote internationale wedstrijd wonnen we in de Junior en werden we éérste en tweede in de Micro."

Wie mag er volgende maand geïnterviewd worden?

"Dat is Patrick van de brasserie!"


Meer informatie over GKS?

Vele kampioenen zijn hun carrière begonnen bij het GKS team. We bieden alles wat een piloot nodig heeft. Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Kijk dan hier voor meer informatie of neem contact op met Edgar via edgar@gks.be.