Even voorstellen... Dave Ritzen!

ZA 16/01/21
Even voorstellen... Dave Ritzen!

Dave Ritzen is trackmanager bij Karting Genk en al jaren niet meer weg te denken van het circuit en binnen de wedstrijdorganisatie. Benieuwd wat hem energie geeft, wat zijn doelen zijn voor 2021 en wat hij graag in zijn vrije tijd doet? Lees dan nu verder! 

Wat is je functie bij Karting Genk?

"CEO Koen Lemmens heeft mij in 2011 benaderd om bij Karting Genk te komen werken, ik was destijds actief voor Karting Genk als official tijdens wedstrijden. Ik ben toen begonnen als shopverantwoordelijke in de GKS Shop. Sinds januari 2017 bekleed ik mijn huidige functie en ben ik trackmanager. Naast trackmanager ben ik verantwoordelijk organisator van de BNL Series en Rotax Belgium (BMC wedstrijden). Tijdens alle overige wedstrijden die doorgaan op Karting Genk ben ik contactpersoon voor de promotor en organisator."

Wat is er zo leuk aan jouw functie en welke werkzaamheden geven jou de meeste energie?

"Tijdens de lockdown heb ik, zoals waarschijnlijk velen onder ons, momenten gehad waarop ik het echt niet meer zag zitten. Van 200% volle gas ieder weekend naar helemaal niets. Dat vreet aan je. Dan is je energielevel te verwaarlozen en kan eigenlijk alles gestolen worden. Gelukkig konden we in mei weer van start gaan waardoor ik weer een boost kreeg.

Verder de afwisseling en de contacten/relaties met de deelnemers, teams en monteurs. Het voorbereiden van een wedstrijd kost veel energie maar hoe gek het ook misschien klinkt: ik krijg er ook energie van. 

Maar, de meeste energie krijg ik als ik deelnemers met een lach naar huis gaan, ookal hebben ze niet kunnen winnen."

Wat zijn de uitdagingen in jouw functie?

"De uitdagingen zijn er nog voldoende. Er liggen genoeg plannen om het circuit, en dan met name de infrastructuur (paddock, parc-fermé en de pre-grid) drastisch aan te passen (lees: vergroten). Hopelijk dat de politiek ons gunstig gezind zal zijn zodat we met de werkzaamheden kunnen starten. 

Daarnaast samen met mijn team van medewerkers (toch altijd zo'n 40 - 50 personen) de wedstrijden naar een nog hoger niveau tillen. Deelnemers het gevoel geven dat ze nog meer welkom zijn dan ooit tevoren.

Een persoonlijke uitdaging is dat ik graag geduldiger wil worden. Ik ben al rustiger geworden dan voorheen maar vaak moet iemand toch even tegen me zeggen: "Geduld, Dave". "

Op welk resultaat ben jij het meest trots?

"Dat is toch wel het Fia Karting WK van 2018. Man, wat was dat een evenement. Een voorbereiding van 10 maanden voor een event van "slechts" 4 dagen. De inspanningen die we destijds hebben geleverd met het hele team waren van een ontzettend hoog niveau. We hebben niet alleen voor onszelf maar ook voor anderen de lat zò hoog gelegd, het zal moeilijk worden dit ooit nog te overtreffen. Met name de samenwerking met directe collega Lise Moermans zal ik nooit vergeten. Ook de professionele benadering en de 4000 bezoekers die we op de finaledag hebben mogen verwelkomen blijven mij voor altijd bij."

Wat is jouw affiniteit met karting?

"Mijn vader heeft in de 70-er jaren van de vorige eeuw geskelterd zoals ze dat bij ons in Nederlands Limburg zeiden. Als klein jongetje van 4 jaar ging ik ieder weekend met de familie mee naar de stratenraces. Ik denk dat daar de vonk is overgesprongen. Toen mijn vader gevraagd werd om destijds toe te treden tot het bestuur van de Internationale Skelter Bond Limburg gingen we altijd samen naar de wedstrijden toe. Als klein jongetje van 8 jaar mocht ik al de resultaten ophangen op het oude circuit van Genk. Man, wat was ik trots!"

En wat doe je verder graag buiten het werk?

"Eigenlijk stopt het werk nooit. De telefoon staat zelden stil in de avonduren. Ik kan dit moeilijk negeren daar ik hier de persoon niet naar ben. Eigenlijk zou ik dit ook nog beter moeten ‘ontwikkelen’☺. De weinig vrije uren/dagen die ik heb spendeer ik het liefst met mijn familie en hechte vrienden. Gezellig uiteten, weekendje weg. Samen met mijn zoon Rens naar het voetbal gaan schiet er nog eens wel bij in, maar de laatste tijd probeer ik hier tijd voor vrij te maken."

Aan welke collega geef jij het stokje door voor het volgende interview?

"Dat is GKS teammanager Edgar!"


Dave over Karting Genk: Home of Champions

"Ons bedrijf is een zeer dynamisch bedrijf waar het iedere dag anders is.

Voor het beheren van een circuit, het uitbaten van een brasserie, het managen van een raceteam, een mondiale verkoop van kartonderdelen, het tunen van motoren, het organiseren van professionele kartwedstrijden, de huurkartbaan, het opleiden van jonge Champions en de talloze B2B events zijn werknemers nodig die passie voor- én affiniteit hebben met de sport. Ons team bestaat uit 16 louter professionals die ervoor zullen gaan en voor elkaar zullen zijn, ookal valt soms iets buiten je comfort zone. Elkaar helpen maakt elkaar sterker. En als het team sterker wordt, merken de klanten dit ook!"