Kobe Pauwels kan geschiedenis schrijven tijdens WK!

VR 10/08/18
Kobe Pauwels kan geschiedenis schrijven tijdens WK!

In het spoor van zijn vader

Facts

 

Naam: Kobe Pauwels
Woonplaats: Leopoldsburg (BEL)
Geboortedatum : 23.10.2004
Kart sinds : 2014
Klasse: Academy

Figures

Op zo'n jonge leeftijd heeft Kobe al mooie resultaten neergezet. Zie hier de resultaten van de laatste 2 jaren:

2017

  • 2de Belgian Max Challenge kampioenschap
  • 14de BNL Karting Series Kampioenschap
  • 14de CIK-Academy Trophy
  • 4de BNL Karting Series Golden Trophy

2018

  • 1st Belgian Max Challenge kampioenschap
  • 3de BNL Karting Series kampioenschap
  • 4de CIK-Academy
  • Kans op een eerste plaats in de CIK-Academy?!

Zijn verhaal

Kobe rolde in de motorsport dankzij zijn vader Koen Pauwels, die in 1993 en 1994 al regionaal Rally kampioen werd en enkele jaren later zelfs Europees rallycross kampioen. De appel valt dus niet ver van de boom. Zo maakte Kobe op 9-jarige leeftijd zijn entree in de kartsport en reed hij zijn eerste meters op het kartcircuit van Genk in een Rotax Mini Max. Nu, vier jaar later, hoort Kobe bij dé internationale top van Rotax Junior Max rijders. Daarnaast heeft hij dit seizoen ook al bewezen dat hij een geduchte tegenstander is in de CIK-Academy klasse. Doordat hij alle heats in Salbris won en hij in de finale race de tweede plaatst opeiste, kan hij in Genk geschiedenis te schrijven door als tweede Belg dit merkenkampioenschap te winnen. Vorig jaar moest hij nog zijn meerdere erkennen in Xavier Handsaeme (BEL). Heel Limburg staat vandaag achter Kobe Pauwels om hem naar de overwinning te supporteren.

Interview

Kobe komt met zijn vader regelmatig trainen bij Karting Genk, waardoor we het geluk hadden hem een paar vragen te stellen.

Hoe ga je je voorbereiden op het WK?

Ik ga wekelijks naar Nufit, waar mijn personal coach Simon Michiels me begeleidt om zowel fysiek als mentaal helemaal klaar te zijn. Ik ga ook regelmatig trainen in Genk en als ik de kans heb zal ik ook nog een paar wedstrijden rijden.

Wat zijn je verwachtingen van het WK?

Eindigen met een zeer goed resultaat, zo hoog mogelijk. Hopelijk zien jullie mij op het einde van het weekend op de hoogste trede van het podium!

Heb je tips & tricks voor andere kartrijders?

Om op de baan top te kunnen presteren, mag je thuis ook niet stil zitten. Conditie en spieren kweek je door training, maar je moet ook de rust kunnen bewaren en mentaal helemaal top zijn: dit kan door middel van een sportpsycholoog. En je mag vooral niet vergeten ook naar je eigen lichaam te luisteren zodat je blessures kan voorkomen, want deze kunnen ervoor zorgen dat je langere tijd niet in de kart kan zitten.

Wat zijn je toekomstplannen in karting?

Proberen een stuur bij een fabrieksteam te bemachtigen.

Supporter voor Kobe!

Kom op 8-9 september 2018 kijken naar het Wereldkampioenschap karten en supporter mee voor Kobe en de andere Belgen: waaronder Limburger Rick Dreezen!

WK karten

We raden iedereen aan tickets op voorhand te kopen (vooraleer het te laat is)!

Info over het WK

Voorverkoop

Koop op voorhand jouw tickets voor het wereldkampioenschap karting te Genk. 
Kinderen tot 1m25 hebben gratis toegang.

  • 10 Euro voor een dagticket (zaterdag OF zondag)
  • 15 Euro voor een weekendticket (zaterdag & zondag)

Online Tickets Kopen

Academy Throphy

De CIK-FIA Karting Academy Trophy is op zijn minst uniek te noemen. Deze formule van het CIK-FIA is in het leven geroepen om karting competitie  toegankelijker te maken. Dit maakt de sport zeer aantrekkelijk voor jonge talenten wereldwijd. Jonge rijders (tussen 13-15 jaar) vertegenwoordigen hun land aan het stuur van gelijke karts (rijden allemaal met hetzelfde materiaal). Het ziet er dus niet alleen knap uit om naar te kijken, maar de academy zorgt er ook voor dat veelbelovende talenten van de jonge generatie kunnen laten zien wat ze in hun mars hebben.

Meer weten over de Academy