Leer Team Belgium kennen

TUE 20/11/18
Leer Team Belgium kennen

Micro, Mini en Junior klasse

Douwe Dedecker

 

 

Douwe is in 2015 gestart met karting. Hij is begonnen op het huurkartcircuit en nam deel aan de kids race school van karting Genk. Al vlug volgden de eerste clubhouse wedstrijden in Genk en krijg hij eind 2015 zijn eerste eigen kart. In 2016 stapte hij over naar het GKS team waar hij zijn eerste wedstrijden in het BMC en BNL kampioenschap begon te rijden en dit onder begeleiding van zijn huidige coach en vice-wereldkampioen 2018 : Rick Dreezen. Al vlug volgenden mooie resultaten in 2017 met een eerste plaats in het BNL kampioenschap, 2de plaats op het europees kampioenschap in Bruck en een 3de plaats in het BMC kampioenschap.

In 2018 maakte Douwe de stap naar het Iame X30 kampioenschap, waar hij dan ook onmiddellijk Benelux kampioen werd. Verder begon hij begin dit jaar te rijden in het italiaans en WSK kampioenschap in Italië bij het fabrieksteam van Parolin. Dit kampioenschap is het zwaarste kampioenschap met elke wedstrijd meer dan 100 mini rijders, waarvan de beste 34 op zondag de Finale mogen rijden. Ook hier mogen we zeggen dat hij bij de top 15 van de beste rijders hoort en hij in 2019 zeker een aantal wedstrijden wil gaan winnen.

Douwe heeft verder in 2018 zijn ticket voor de Grand Finals als eerst bemachtigd door als eerst over de finish te komen op het europees kampioenschap Rotax te Bruck.

Ambitie is om top 3 te rijden in Brazilië, verder stap voor stap door te groeien in de karting om hopelijk zo goed te worden als zijn coach Rick Dreezen…