The Champions Story of... Thomas Martens

SUN 04/04/21
The Champions Story of... Thomas Martens

Door de jaren heeft het GKS team, het huisteam van Karting Genk, vele kampioenen voortgebracht. Daar zijn wij uiteraard erg trots op en we stellen hen graag aan jullie voor. In deze eerste aflevering gaan we in gesprek met het jonge rally-talent Thomas Martens. Zijn doel? De jongste werelkampioen rallyrijden ooit worden!

Op een stormachtige zaterdagmiddag ontmoet ik Thomas en zijn vader Koen voor een interview. Het lijkt mij persoonlijk geen straf om even van de regen te ontsnappen, maar het maakt Thomas niets uit. Het 14-jarige talent uit Hasselt doet niets liever dan racen. "Dat is zijn hele leven al zo", begint Koen. "In vriendenboekjes van klasgenoten vroeger stond er vaak de vraag wat je later wilt worden. Thomas zijn antwoord was duidelijk: de jongste wereldkampioen rallyrijden ooit".

Vader Koen ziet zijn hele leven al graag autosport - en rally in het bijzonder. Deze passie is dus op jonge leeftijd al overgesproken naar Thomas. Thomas was pas 4 jaar oud toen hij voor het eerst in een kart stapte. "Dat was op Karting Genk", vertelt Koen. "Thomas wilde graag karten en zodoende zijn we bij Karting Genk terecht gekomen. We raakten in gesprek met Koen Lemmens (CEO van Karting Genk) en die gaf aan dat hij Thomas graag wilde begeleiden met het GKS team. Thomas reed voor de eerste keer in een Micro Max kart, onder toeziend oog van Edgar. Dit was op het Fun-circuit en nog niet op het Pro-circuit, dat kwam pas later. De kart was eigenlijk nog iets te groot, daarom hebben we deze wat moeten aanpassen. Anders kon Thomas niet goed bij de pedalen". 

Hoe het voor Thomas allemaal begon op Karting Genk.