Europese toppiloten in actie op Karting Genk...

Maak je op voor actie, sensatie en races op topniveau! In het weekend van 12 - 15 mei komen de Europese toppiloten in de klasses KZ, KZ2 en Academy in actie op Karting Genk. Dit spektakel wil je niet missen...

Over de wedstrijd

Het CIK European Championship is het Europees kartkampioenschap dat georganiseerd wordt door de FIA en dè wedstrijd waar je de toekomstige F1-helden spot. Wist je dat bijvoorbeeld Max Verstappen, Lando Norris en Mick Schumacher allemaal hebben deelgenomen in één van de verschillende klasses?

In Genk zullen de schakelklasses KZ en KZ2 in actie komen, dit zijn de snelste kartklasses. Ook zal de FIA Academy Trophy verreden worden; de klasse waar jong talent tussen de 12 en 14 jaar oud met gelijk materiaal tegen elkaar strijdt. Het talent van de rijder is in deze competitie dus echt doorslaggevend. Piloten als George Russell, Charles Leclerc en Esteban Ocon hebben allemaal in deze klasse gereden sinds de oprichting in 2010.

Op vrijdag zullen de kwalificaties verreden worden en op zaterdag zullen de piloten middels verschillende 'heats' bepalen wie er zondag in de finales mogen starten. Het belooft een groot spektakel te worden. En het beste? Je bent van harte welkom om te komen kijken! Inkom is gratis.

Zelf ervaren?

Dat kan! Ons Fun-circuit is al deze dagen open. Reserveer hier uw sessies om teleurstelling te voorkomen!