Even voorstellen... Esmée Rosman

DO 15/04/21
Even voorstellen... Esmée Rosman
Stel jezelf eens voor!

"Mijn naam is Esmée Rosman en ik ben 22 jaar oud. Ik woon samen met mijn vriend Brian in Weert, net over de grens met Nederland. Brian heb ik nu ongeveer 4,5 jaar geleden leren kennen, toevallig op Karting Genk! Want hoewel ik hier zelf pas een jaar werkzaam ben, kart ik zelf graag voor de hobby en wist ik de weg naar Genk dus al goed te vinden."

Hoe ben je hier terecht gekomen?

"In november 2019 zijn Brian en ik verhuisd naar Weert (oorspronkelijk kom ik uit Maassluis, dat is in de buurt van Rotterdam, NL). Ik was op zoek naar een leuke baan, toen mijn vader mij via Facebook op een vacature bij Karting Genk wees. Ik heb geen moment getwijfeld dat dit "mijn" vacature was en direct mijn sollicitatie verstuurd. Sinds mei 2020 maak ik dan ook met veel plezier deel uit van het Home Of Champions team.

In eerste instantie ben ik aangenomen als "het eerste aanspreekpunt van de klant", maar als snel kwam hier onder andere de verantwoordelijkheid voor de social media bij. Voor het komende seizoen heb ik een nieuwe uitdaging; ik ga namelijk de evenementen doen! Hier heb ik erg veel zin in en ik zie er echt naar uit veel leuke evenementen te mogen organiseren in de komende jaren."

Wat is er zo leuk aan jouw werk?

"Als je zelf graag kart is er eigenlijk geen toffere plek om te werken dan op één van de meest vooraanstaande kartcircuits ter wereld. Het is onwijs gaaf dat hier regelmatig de absolute wereldtop over de vloer komt, maar het is minstens net zo gaaf dat echt iedereen hier van zo'n beroemd circuit kan genieten. Of je nu een eigen kart hebt of niet, voor het eerst kart of het vaker doet, iedereen kan bij ons terecht! Deze afwisseling in doelgroepen maakt het contact met de klanten ook heel divers, wat erg leuk is.

Daarnaast is de samenwerking met de collega's erg leuk. We hebben een heel leuk en gemotiveerd team."

Wat zijn de uitdagingen in jouw functie?

"Het snelle schakelen. Sowieso is dat wel iets wat je binnen dit bedrijf goed moet kunnen. Iedere dag is hier anders. Hoe goed je je werkdag ook probeert in te plannen, in zo'n dynamische omgeving als hier gebeurt er gewoon heel veel waardoor je dag er geregeld anders uitziet dan je voor ogen had."

Waarin zou je je verder willen ontwikkelen?

"Het eerste waar ik aan denk is Frans. Ik heb op de middelbare school Frans gehad, maar dit is eigenlijk allemaal weggezakt. Buiten dat ik het een mooie taal vind, is het hier op de werkvloer uiteraard handig om Frans te kunnen spreken. Gelukkig spreken veel van mijn collega's goed Frans waardoor dit geen probleem is, maar zelf zou ik het ook ooit willen leren."

Wat is jouw affiniteit met karting?

"Mijn vader heeft vroeger gekart, dus ik denk dat de interesse daar vandaan komt. Vanaf kleins af aan keek ik samen met hem naar onder andere de Formule 1 en bezochten we races in binnen- en buitenland. Ik denk dat ik een jaar of 13, 14 (?) was toen ik zelf begon te karten. In eerste instantie ben ik begonnen met indoorkarten, maar het kan mij niet snel genoeg gaan dus uiteindelijk de overstap gemaakt naar buiten en 2takt karts."

Wat doe je verder graag buiten het werk?

"Motorsport is wel echt mijn passie, dus ook in mijn vrije tijd ben ik hier graag mee bezig. Als het in de planning past stap ik zelf graag in een kart, en ik droom ervan om ooit nog eens te beginnen met motorcrossen. Daarnaast ben ik actief in de paardensport; ik heb een heel leuk paard tot mijn beschikking die ik ook in de sport mag uitbrengen (wanneer corona dit toelaat :P )."

Wat zijn je doelen voor het aankomende seizoen?

"Zoals gezegd zie ik er naar uit om veel leuke events te mogen organiseren, dus ik hoop van harte dat de situatie dit snel weer toelaat. We hebben mooie dingen op de planning staan, waaronder twee 6-uursraces en onze eerste 10-uursrace. Als ik aan het eind van het seizoen kan terugkijken op een seizoen met veel evenementen waar de gasten met een glimlach huiswaarts keren, ben ik tevreden!"

Welke collega mag zich hierna voorstellen?

"Ik geef het stokje graag door aan Rens! Die werkt hier al jaren als jobstudent bij de huurkarts en loopt nu stage bij ons op de burelen."


 

 

4 jaar terug met mijn vader tijdens een clubrace in Venray

En een training op mijn favoriete ciruit.. ;)