Even voorstellen... Dave Ritzen!

SAT 16/01/21
Even voorstellen... Dave Ritzen!

Dave Ritzen is trackmanager bij Karting Genk en al jaren niet meer weg te van het circuit. Benieuwd wat hem energie geeft, wat zijn doelen zijn en wat hij graag in vrije tijd doet? Lees dan nu verder! 

Wat is je functie bij Karting Genk?

"CEO Koen Lemmens heeft mij in 2011 benaderd om bij Karting Genk te komen werken, ik was destijds actief voor Karting Genk als official tijdens wedstrijden. Ik ben toen begonnen als shopverantwoordelijke in de GKS Shop. Sinds januari 2017 bekleed ik mijn huidige functie en ben ik trackmanager. Naast trackmanager ben ik verantwoordelijk organisator van de BNL Series en Rotax Belgium (BMC wedstrijden). Tijdens alle overige wedstrijden die doorgaan op Karting Genk ben ik contactpersoon voor de promotor en organisator."

Wat is er zo leuk aan jouw functie en welke werkzaamheden geven jou de meeste energie?

"Tijdens de lockdown heb ik, zoals waarschijnlijk velen onder ons, momenten gehad waarop ik het echt niet meer zag zitten. Van 200% volle gas ieder weekend naar helemaal niets. Dat vreet aan je. Dan is je energielevel te verwaarlozen en kan eigenlijk alles gestolen worden. Gelukkig konden we in mei weer van start gaan waardoor ik weer een boost kreeg.

Verder de afwisseling en de contacten/relaties met de deelnemers, teams en monteurs. Het voorbereiden van een wedstrijd kost veel energie maar hoe gek het ook misschien klinkt: ik krijg er ook energie van. 

Maar, de meeste energie krijg ik als ik deelnemers met een lach naar huis gaan, ookal hebben ze niet kunnen winnen."

Wat zijn de uitdagingen in jouw functie?

"De uitdagingen zijn er nog voldoende. Er liggen genoeg plannen om het circuit, en dan met name de infrastructuur (paddock, parc-fermé en de pre-grid) drastisch aan te passen: lees vergroten. Hopelijk dat de politiek ons gunstig gezind zal zijn zodat we met de werkzaamheden kunnen starten. 

Daarnaast samen met mijn team van medewerkers (toch altijd zo'n 40 - 50 personen) de wedstrijden naar een nog hoger niveau tillen. Deelnemers het gevoel geven dat ze nog meer welkom zijn dan ooit tevoren.

Een persoonlijke uitdaging is dat ik graag geduldiger wil worden. Ik ben al rustiger geworden dan voorheen maar vaak moet iemand toch even tegen me zeggen: "Geduld, Dave". "

Op welk resultaat ben jij het meest trots?

"Dat is toch wel het Fia Karting WK van 2018. Man, wat was dat een evenement. Een voorbereiding van 10 maanden voor een event van "slechts" 4 dagen. De inspanningen die we destijds hebben geleverd met het hele team waren van dermate hoog niveau. We hebben niet alleen voor onszelf maar ook voor anderen de lat zò hoog gelegd, het zal moeilijk worden dit ooit nog te overtreffen. Met name de samenwerking met directe collega Lise Moermans zal ik nooit vergeten. Ook de professionele benadering en de 4000 bezoekers die we op de finaledag hebben mogen verwelkomen blijven mij voor altijd bij."

 
Hoe ziet een werkdag voor jou eruit?

"Zeer divers. Uiteraard de normale administratieve zaken zoals e-mails beantwoorden en sturen. In de wintermaanden ben ik druk met het plannen van een goede wedstrijdkalender in overleg met andere organisaties en het aanpassen van de reglementen. Tijdens de drukke periode hou ik mij voornamelijk bezig met voorbereidingen van wedstrijden en nadien de afhandelingen, zoawel de "eigen" wedstrijden als die van derden die doorgang vinden op Karting Genk."