Clubhouse wedstrijden - Fun circuit

Superspannende wedstrijden voor jonge racers!

Elke maand organiseert Karting Genk deze wedstrijden voor jonge racers die in het bezit zijn van een clubhouse licentie.
De wedstrijden worden gereden met onze huurkarts op het fun circuit. Tijdens bepaalde edities wordt het fun circuit verlengd met een gedeelte van het pro circuit!

Door deze clubhouse wedstrijden mee te rijden leert uw kind omgaan met competitiedruk, inhaalmanoeuvres, winnen, verliezen… Oefening baart kunst… Hoeveel te meer uw kind deze wedstrijden meerijdt, hoeveel te beter hij/zij zal worden in karten.

Wat kan uw jonge piloot winnen?

De kinderen strijden voor een leuke beker en een plaats op het podium, maar natuurlijk is deelnemen belangrijker dan winnen! Wanneer uw kind 3 keer zo’n wedstrijd wint, krijgt hij/zij een halfuur met een echte Rotax Max op het groot circuit waar zelfs Max Verstappen, Jenson Button en andere bekende piloten voor naar Genk afzakken!  Bij een Button circuit editie, krijgen de winnaars meteen een bon voor een Rotax Max ervaring op ons grote circuit!  Zijn/haar GKS licentie blijft geldig totdat hij/zij 18 jaar is.

Hoe clubhouse licentie behalen?

Uw kind kan zijn of haar licentie behalen als hij of zij geslaagd is voor de kids race school.
Vraag meer info via events@kartinggenk.be of neem een kijkje bij 'kids race school' op onze website.

Verloop wedstrijden

Kids en rookies rijden aparte wedstrijden. Kids (>1m25, <1m50), Rookies (>1m50)

De Kids rijden 3 wedstrijden van 10 minuten. De eerste 10 minuten rijdt hij/zij een qualifying. In die 10 min. telt het snelste rondje. Deze qualifying bepaalt de startopstelling voor de eerste finale (van snelste naar traagste). De tweede 10 minuten is de eerste finale (degene die als eerste x aantal rondes gereden heeft, is de winnaar). Deze wedstrijd bepaalt de startopstelling voor de tweede finale. Deze wordt volgens dezelfde manier als finale 1 gereden. De winnaar van de tweede finale is de winnaar van de maand! Ook de Rookies rijden 3 wedstrijden van 10 minuten op dezelfde manier als de Kids.

De prijsuitreiking van de Kids en Rookies gebeurt apart. Plaats 1, 2 en 3 ontvangen leuke bekers en een plaats op het podium! Iedereen ontvangt zijn of haar rondetijden. Er worden steeds foto’s getrokken, die we maar al te graag op onze facebookpagina laten pronken!

Tarief

Prijs per GKS Clubhouse wedstrijd: € 48 /pp
Inschrijven is mogelijk vanaf januari 2018 via de site

Helmen en racepakken zijn hier steeds ter beschikking. Indien het regent krijgen ze regenpakken.

Kampioenenviering

Op het einde van het jaar zal er een heuse clubhouse kampioenenviering plaatsvinden, waar IEDEREEN een beetje kampioen is, want ook voor degenen die niet op het podium staan is het echt de moeite!

Datums Clubhouse wedstrijden 2018

  • Zaterdag 3 maart (Button circuit + kans op Rotax Max ervaring)
  • Zaterdag 24 maart
  • Zaterdag 28 april
  • Zaterdag 19 mei (Button circuit + kans op Rotax Max ervaring)
  • Zaterdag 30 juni
  • Zaterdag 21 juli
  • Zaterdag 18 augustus
  • Zaterdag 22 september
  • Zaterdag 20 oktober
  • Zaterdag 24 november (Button circuit + kans op Rotax Max ervaring)

« terug naar overzicht