Belgische toppers in de WSK Champions Cup

MA 27/01/20 Professionals

de wsk champions cup in italie (adria)

Na een korte winterstop startte het internationale kartingseizoen dit jaar met de WSK Champions Cup. De klasses OK, OKJ en de mini klasse gaven het beste van zichzelf op de Adria Karting Raceway (Italië). Er stond ook heel wat Belgisch karttalent aan de start! Racen op dergelijk hoog niveau is zeer leuk en leerrijk voor zowel de rijders als de ouders. Iets wat vaak vergeten wordt is dat resultaten vaak ondergeschikt zijn aan de ervaringen die je opdoet tijdens de weg naar je doel. Het gaat hem dan over werkethiek, motivatie, respect en leergierigheid. Niet elke rijder staat trouwens met dezelfde doelstellingen en verwachtingen aan de start, maar één ding hebben ze allen gemeenschappelijk: ze zijn gek van karten.
In dit blogbericht lichten we graag enkele Belgische talenten uit, elk met hun eigen verhaal en eigen doelstellingen.

Gilles Stadsbader

De WSK Champions Cup in Adria verliep voor Gilles goed. In de kwalificatie zat de snelheid goed voor een top 3, maar door oponthoud in zijn snelle ronde eindigde hij pas 33e. De heats verliepen behoorlijk. Hij heeft vooraan kunnen meestrijden, finishte derde in zijn prefinale en kon zich opmaken voor een duel in de finale. Hij eindigde uiteindelijk op een mooie 9e plaats. Een mooi begin van zijn kartseizoen!

Douwe Dedecker

Douwe deed al heel wat ervaring op in de kartsport, maar tijdens deze WSK Champions Cup reed hij voor het eerst in zijn nieuwe klasse OK junior voor het team Kart Republic. Dit onder het toeziend oog van Dino Chiesa, coach Rick Dreezen en mechanieker Tom Stevens. Tijdens de quali op vrijdag plaatste hij zich 12de in zijn groep. De uitslagen van de heats waren P13 ( 5 sec penalty bumper ), P16 ( 5 sec penalty bumper ) en 2 keer P11. Tijdens de prefinale startte hij op de 16de plaats, maar wist toch nog een 11de plek te bemachtigen. De finale begon voor hem op P21, waar hij een goed start nam. Spijtig genoeg kwam hij in de 2de ronde in aanraking met Alex Powel, waardoor ze beiden in de grindbak terecht kwamen... Dat betekende voor Douwe einde finale. Ook pech hoort erbij... En hier goed mee om kunnen gaan is zeer belangrijk weet Douwe.
De gouden raad luidt: Haal uit pechverhalen enkel het positieve en neem het mee naar een volgende race.

Lenn Nijs

Lenn deed dit kampioenschap vooral mee met de doelstelling een waardevolle en leerrijke ervaring op te doen. De qualificatie, met nog 4 minuten op de klok, was een zeer zenuwachtig gebeuren. Er werd hard gestreden voor de ideale positie. Uiteindelijk werd hij 14de in zijn groep, wat resulteerde in P42 overall. In zijn eerste heat startte Lenn op P17 en kon hij terugkomen naar P11, maar door de klikbumper regel stond hij uiteindelijk terug op de 18e plaats. Zaterdag waren de omstandigheden vrij moeilijk door de regen. In heats 2, 3 en 4 zorgde de klikbumper regel voor hem vooral voor problemen... Hij kon zich ondanks zijn inspanningen niet plaatsen voor de A finale, maar reed wel zijn snelste wedstrijdronde in de laatste finale.